24410 42363 26345   24410 71636

  • «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

    «Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας - ΠΡΩΤΕΑΣ Π.Ε.Κ.» (κωδ. ΣΕ-8) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»
  • 1

Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους

 

«Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας -

ΠΡΩΤΕΑΣ Π.Ε.Κ.» (κωδ. ΣΕ-8) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ύπαρξης αστέγων, αρχίζει να υλοποιείται με συνεργασία των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας. Οι Δήμοι της Π.Ε Καρδίτσας που είναι οι Δικαιούχοι φορείς του προγράμματος, ανέθεσαν τη διαχείρισή του στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μεμονωμένα άτομα ή/και οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (π.χ. τροχόσπιτο, κοντέϊνερ, αυτοκίνητο, αποθήκη, άλλο ακίνητο χωρίς παροχή ρεύματος) καθώς και περιπτώσεις συμπολιτών, στους οποίους έχει επιδοθεί δικαστική εντολή έξωσης ή αγωγή έξωσης από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης, συνολικής διάρκειας 2 ετών, προβλέπεται να επωφεληθούν συνολικά 30 νοικοκυριά με 43 ωφελούμενους – αστέγους, για τους οποίους θα επιδιωχθεί η μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης (κάλυψη ενοικίου, αγορά οικοσκευών, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας), η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενεργοποίηση καθώς και η κατάρτιση και εργασιακή επανένταξη μέρους αυτών των ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νέα Στέγαση & Εργασία

  • Όλα
  • Προκηρύξεις
  • Προεπιλογή
  • Τϊτλος
  • Date
  • Τυχαία σειρά


 

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.