24410 42363 26345   24410 71636

Δίκτυο Μεντόρων στην Καρδίτσα

Μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, με την υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Τη δημιουργία Δικτύου Μεντόρων ανέλαβε το Επιμελητήριο Καρδίτσας με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου οι κ.κ. Στεργιούλης Γεώργιος, Παπαδάκος Πέτρος, και Βασιλείου Κωνσταντίνος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σακελλαρίου Ευάγγελος και τα στελέχη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ.κ. Μπέλλης Βασίλειος και Φλώρου Παρασκευή, η εκπρόσωπος του Impact Hub Athens κα. Λάμπρου Έλενα καθώς και υποψήφιοι μέντορες.

Η δημιουργία του Τοπικού Δικτύου Μεντόρων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια RURALINNOVATION που υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.

Από το Επιμελητήριο επισημάνθηκε ότι «Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό δίκτυο από άτομα με γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που θα παρέχουν καθοδήγηση και υποστήριξη σε άλλα άτομα με λιγότερη εμπειρία που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Το Επιμελητήριο μέσα από τις δράσεις του επιδιώκει τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων υγιών επιχειρήσεων, ανθεκτικών στη μεταβλητότητα, που θα ανταποκρίνονται γρήγορα σε απειλές ή ευκαιρίες, θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Στη προσπάθεια αυτή έχει την στήριξη και συνεργασία της Αναπτυξιακής Καρδίτσας».

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι «η συγκρότηση Τοπικού Δικτύου Μεντόρων είναι μια πρωτοβουλία εξαιρετικά ωφέλιμη για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ισχυρού οικοσυστήματος που θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της καινοτομίας».

Στη συνέχεια ο κος Μπέλλης παρουσίασε τη μεθοδολογία ανάπτυξης της μεντορικής σχέσης και τον τρόπο λειτουργίας των υποψηφίων μεντόρων καθώς και τα πολλαπλά οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι ωφελούμενοι νέοι επιχειρηματίες.  Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μέσω του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων (ΚΥπΕΑ), το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτική σε άτομα ή σε ομάδες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά  θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο εφόσον υπάρχει συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων μελών».

Το Τοπικό Δίκτυο Μεντόρων είναι ανοιχτό και οι πρώτοι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν και θα συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Βασιλείου Κωνσταντίνος, Γαλαγάλας Δημήτριος, Γκαραβέλας Ηλίας, Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος, Καραμήτρος Γεώργιος, Κόφφας Χάρης, Μανώλης Λάμπρος, Μαρκινός Αθανάσιος, Μηλίτσης Παυσανίας, Ντούλιας Κωνσταντίνος, Παπαδάκος Πέτρος, Στεργιούλης Γεώργιος, Τσεκούρας Δημήτριος, Τσιγάρας Βασίλειος, Τσίντζας Κωνσταντίνος και Ψαρρής Νικόλαος.

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τοπικό Δίκτυο Μεντόρων να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του ΚΥπΕΑ στο τηλ. 24410-22800 ή με το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Καλούνται επίσης όσοι θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα να απευθύνονται στο ΚΥπΕΑ προκειμένου να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στην επιχειρηματική τους εκκίνηση.

Επικοινωνία: 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

     

           

Αναπτυξιακή Καρδίτσας,
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Μ. Αλεξάνδρου 34 (1ος και 2ος όροφος) 

+30 24410 42363 | anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:          

 

  

   

        

 

Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και

Μειονεκτούντων Πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ)

Δημοτική Αγορά (οδός Διάκου / κατ. Ι-5)

+30 24410-22800 anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:           

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.