24410 42363 26345   24410 71636

1ος Διαγωνισμός Ιδεών – Hackathon στην Καρδίτσα

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τον 1ο Διαγωνισμό Ιδεών – Hackathon που διοργανώνει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το Impact Hub Athens με σκοπό τη διαμόρφωση και επεξεργασία  πρωτότυπων ιδεών στους τομείς της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας.

Υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις συμμετοχής και θα διαμορφωθούν 6 ομάδες/ τραπέζια στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ρίζες & Δεντροκορφές
  • Αρωματικές συγκομιδές: Καλλιεργώντας ένα αρωματικό μέλλον
  • Κοινωνικά υποστηριζόμενη παραγωγή (κέντρο προώθησης τοπικών προϊόντων)
  • Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις
  • Σώστε τα δάση
  • Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια 

Το Hackathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο χώρο του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού με την ευγενική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Στις ομάδες που θα διακριθούν θα απονεμηθούν έπαθλα και σε όλες τις ομάδες θα παρασχεθεί δωρεάν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη ώστε οι ιδέες που θα αναπτύξουν να ωριμάσουν και να καταστούν βιώσιμες.

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια #RURALINNOVATION που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές: Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

Επικοινωνία: 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

     

           

Αναπτυξιακή Καρδίτσας,
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Μ. Αλεξάνδρου 34 (1ος και 2ος όροφος) 

+30 24410 42363 | anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:          

 

  

   

        

 

Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και

Μειονεκτούντων Πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ)

Δημοτική Αγορά (οδός Διάκου / κατ. Ι-5)

+30 24410-22800 anka@anka.gr

Δε-Πα: 8.00 - 16.00

Social:           

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.