24410 42363 26345   24410 71636

  • ΚΥπΕΑ

    Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ)
  • 1

Σημαντική επίσκεψη στο Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών στο Δήμο Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ) από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ιδιαίτερη τιμή για την ΑΝ.ΚΑ να υποδεχθεί στελέχη από τις Γεν. Δ/νσεις Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης (DG EMPL) με επικεφαλής τον κο. Patrick Paquet - Προϊστάμενο της Διοικητικής Μονάδας Ελλάδας-Κύπρου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν στελέχη από την ΕΥΔ Προγράμματος ‘’Θεσσαλία’’ με επικεφαλής την Προϊσταμένη κα. Γραββάνη Πολυτίμη, καθώς και στελέχη Εθνικών Διαχειριστικών Αρχών και Υπουργείων, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠεΠ «Θεσσαλία» 2021-2027, που θα διεξαχθεί στη Λίμνη Πλαστήρα. Το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθυμίου Παναγιώτης.

Την παρουσίαση του ΚΥπΕΑ που λειτουργεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Καρδίτσας, των δραστηριοτήτων του και των ορατών και απτών αποτελεσμάτων που έχει επιτύχει, έκανε ο Γεν. Δ/ντής κ. Σακελλαρίου Ευάγγελος.

Το ΚΥπΕΑ που παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, δικτύωσης και στήριξης με στόχο την επιχειρηματική εκκίνηση, έχει εξυπηρετήσει 75 ωφελούμενους που προέρχονται από ευάλωτες ή μειονεκτούσες ομάδες. Σαν αποτέλεσμα έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν οι πρώτες μικρές επιχειρήσεις από ωφελούμενους στην πόλη. Παράλληλα, έχουν γίνει δεκάδες ενέργειες δικτύωσης με φορείς κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Η επίσκεψη και η ικανοποίηση που εξέφρασε ο κος Patrick Paquet για το έργο και τη μεθοδολογία δράσης του ΚΥπΕΑ, αποτελούν αναγνώριση των προσπαθειών που καθημερινά καταβάλλει το προσωπικό του Κέντρου, οι κ.κ. Μουστάκα Ελευθερία, Κουρτεσιώτη Νάνσυ, Φλώρου Εύη, με την καθοδήγηση των κ.κ. Μπέλλη και Γανιά Βασιλείου.

Το ΚΥπΕΑ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) και το ΕΣΠΑ / Πρόγραμμα ‘’Θεσσαλία’’ 2021-2027.

Ετικέτες: ΚΥπΕΑ

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.