24410 42363 26345   24410 71636

1η Περιφερειακή Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης «Share Sira»

Συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δελτίο Τύπου


Τη Δευτέρα, στις 12 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ε.Ε. Έργου «Share Sira», με αντικείμενο την επέκταση του κοινωνικού προσανατολισμού και της ένταξης νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών σε αγροτικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 1η Περιφερειακή Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης Φορέων υπό τον συντονισμό της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.). Σε αυτή την 1η συνάντηση στο κάλεσμα της ΑΝ.ΚΑ. ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι ποικίλων ομάδων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας (μέσω του Αντιπεριφερειάρχη κ.Καραγιάννη και του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης), ο Δήμος Καρδίτσας, Κέντρα Κοινότητας, οι Διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Γυναικών, το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Συνεταιριστική Τράπεζα, το Εργατικό Κέντρο, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), το Danish Refugee Council (DRC), η Intersos, το Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες (GFR), ερευνητές σε θέματα μετανάστευσης, εκπρόσωποι μεταναστών και προσφύγων, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.


Είναι η πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο που τόσοι πολλοί και ετερόκλητοι μεταξύ τους φορείς συναντήθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι, έστω και διαδικτυακά, για να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και να αρχίσουν να θέτουν βάσεις συντονισμού γύρω από το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης προσφύγων και μεταναστών με αφορμή το εν λόγω Έργο.


Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα θερμό «ευχαριστώ» για τη συμμετοχή, με την ευχή και την προσδοκία του βέλτιστου συντονισμού όλων μας στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του Έργου.

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.