24410 42363 26345   24410 71636

 
  • 1
  • 2

ΕΣΤΙΑ 2021

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

H Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή  προστασία» , με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.) υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από τον Αύγουστο του 2017.

Από τον Ιανουάριο του 2021 συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για Αιτούντες Διεθνή Προστασία” μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο έχει ως σκοπό να εξασφαλίζει ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο για τους αιτούντες διεθνούς προστασίας, μέσω της στέγασης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με γνώμονα την ολοκληρωμένη παροχή υλικών συνθηκών υποδοχής.

Περισσότερα

To πρόγραμμα παρέχει στέγαση σε μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και σε άλλες κατοικίες Οι κατοικίες που προσφέρει το πρόγραμμα τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας και είναι εξοπλισμένες με τα απαραίτητα έπιπλα (π.χ. κρεβάτια, τραπέζια, ηλεκτρικές συσκευές κτλ.). Η στέγαση σε διαμερίσματα βελτιώνει την καθημερινότητα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά υποστηρίζεται η ένταξη αυτών που θα παραμείνουν στη χώρα. Η τοπική κοινωνία εμπλουτίζεται  με τη συνύπαρξη με τα νέα μέλη της ενώ η τοπική οικονομία ενισχύεται.

Κατά την τοποθέτηση και κατά τη διάρκεια της διαμονής στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, διασφαλίζεται για τους ωφελούμενους:

  • Ο σεβασμός της αρχής της ίσης μεταχείρισης, η διαβίωση με όρους αξιοπρέπειας, ασφάλειας, προστασίας της σωματικής και ψυχικής υγείας, η προστασία του ιδιωτικού βίου και των προσωπικών δεδομένων.
  • Η διατήρηση της ενότητας της οικογένειας και η διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού.
  • Η ύπαρξη διαδικασιών αντιστοίχισης σε κατάλληλες θέσεις.
  • Η ύπαρξη μηχανισμών για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκρούσεων και περιστατικών βίας συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής, σεξουαλικής, έμφυλης και ενδοοικογενειακής.
  • Η ενεργή συμμετοχή των ωφελούμενων σε ζητήματα ασφάλειας και προστασίας τους.
  • Η διευκόλυνση της επικοινωνίας με συγγενείς, δημόσιους φορείς, διεθνείς οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις.
  • Η ύπαρξη μηχανισμού υποβολής παραπόνων.
  • Η τήρηση κώδικα συμπεριφοράς και εμπιστευτικότητας.

 

 

Copyright © 2005 - 2021 ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.                                                                                                      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για την καλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του. Εάν διαφωνείτε με αυτό, επιλέξτε απόρριψη.